Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Περίπατος στο Κιόνι





Ο περίπατος αυτός ξεκινά από το κέντρο του Κιονιού, ακολουθεί τον παραλιακό δρόμο που καταλήγει στο νοτιοανατολικό άκρο του χωριού περνώντας από τις τέσσερις μικρές παραλίες του. Είναι μια όμορφη και χαλαρή διαδρομή, ιδανική για μια φιλική ή οικογενειακή παρέα που θέλει να χαρεί μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα με πανέμορφη θέα. 



Περιγραφή διαδρομής


Η διαδρομή φαίνεται με κόκκινο στην πιο κάτω εικόνα. Έχει συνολικό μήκος 1150μ. και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες μια και η διαδρομή είναι σαφής και ακολουθεί τον τσιμεντόδρομο που εξυπηρετεί τα σπίτια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του χωριού. 




Η πρώτη παραλία που συναντούμε είναι η "Κατσικούλη", στην οποία φτάνουμε εύκολα κατεβαίνοντας μερικά πέτρινα σκαλιά. Πολύ κοντά στην παραλία αυτή, βρίσκεται η δεύτερη παραλία που ονομάζεται "Σαρακινάρι". Συνεχίζοντας τον παραλιακό δρόμο συναντούμε ένα μικρό μονοπάτι που καταλήγει στην τρίτη κατά σειρά παραλία, τις "Πλακούτσες". Ο παραλιακός δρόμος καταλήγει στην τέταρτη και μεγαλύτερη παραλία, το "Φιλιατρό". 

Παρακάτω, παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη διαδρομή. Το καλοκαίρι, η διαδρομή αυτή ενδείκνυται να γίνει απόγευμα για να αποφύγουμε την πολλή ζέστη, αλλά και για να απολαύσουμε τα ιδιαίτερα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας.








Ακριβώς πάνω από την πρώτη παραλία, βρίσκονται τα ερείπια του σπιτιού που φιλοξένησε το Γεώργιο Καραϊσκάκη για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, πολλοί Έλληνες οπλαρχηγοί κατέφευγαν στο Επτάνησα, που βρίσκονταν κάτω από Αγγλική Διοίκηση, προκειμένου να ξεφύγουν από τους Τούρκους διώκτες τους και να επανέλθουν στη συνέχεια.

Δείγμα της πρώιμης Ενετικής περιόδου.
Προεξέχει στη βάση του, ενώ στενεύει σχηματίζοντας το δεύτερο επίπεδο


















Οι τρεις ανεμόμυλοι στο ακρωτήρι του κόλπου του Κιονιού









Λίγο πριν φτάσουμε στην παραλία "Φιλιατρό", συναντούμε το νεκροταφείο του χωριού. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα, η οποία σερβίρει και φαγητό. Τέλος, από το ανατολικό άκρο της παραλίας ξεκινάει το μονοπάτι προς τους τρεις μύλους που βρίσκονται στο ακρωτήρι του κόλπου του Κιονιού, μία διαδρομή που θα περιγράψουμε σε επόμενη ανάρτηση














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου