Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ανωγή - Κουτσόμυλος



Σήμερα, θα κάνουμε έναν σύντομο περίπατο από την Ανωγή και τη γειτονιά "Ζερβάτα" μέχρι τον "Κουτσόμυλο", τον πιο κοντινό μύλο στην Ανωγή. Η διαδρομή είναι επίπεδη και εύκολη. Έχει μήκος περίπου 620 μέτρα και είναι ιδανική για μια απογευματινή καλοκαιρινή βόλτα.

Περιγραφή διαδρομής:



Περίπου 200μ από την πλατεία της Ανωγής, στο δρόμο με κατεύθυνση το Σταυρό, υπάρχει μια διασταύρωση δεξιά. Μία πέτρινη ταμπέλα χαμηλά μας πληροφορεί ότι ο δρόμος οδηγεί στη γειτονιά Ζερβάτα. 



Ακολουθώντας τον τσιμεντόδρομο περνάμε από τη γειτονιά, στην οποία υπάρχουν αρκετά παλιά κτίσματα με χαρακτηριστική Θιακιά αρχιτεκτονική. Τα περισσότερα από αυτά, όμως, είναι είτε ερείπια, είτε σε εγκατάλειψη.




Σε μια δεξιά καμπή του δρόμου, άλλη μια όμορφη πέτρινη ταμπέλα μας δείχνει το δρόμο για τον Κουτσόμυλο



Από κει και πέρα, ο δρόμος γίνεται χωμάτινος και  μέχρι το μύλο η διαδρομή είναι άνετη. Ο μύλος καλύπτεται γύρω γύρω από βλάστηση και για να πλησιάσουμε κοντά χρειάζεται κάποια μικρή προσπάθεια 




Η λιθοδομή διατηρείται αρκετά καλά και με προσοχή μπορούμε να ανεβούμε εσωτερικά στην κορυφή του μύλου, απ'όπου έχουμε τη θέα προς το οροπέδιο.




Σε απόσταση από τον Κουτσόμυλο διακρίνονται δύο ακόμα μύλοι. Στην προσπάθειά μας όμως να συνεχίσουμε προς αυτούς, διαπιστώσαμε ότι η διαδρομή είναι ιδιαίτερα δύσβατη, λογγομένη όπως λέμε στην Ιθάκη. Έτσι, το αφήσαμε για μία άλλη φορά όπου θα είχαμε περισσότερο χρόνο και καλύτερο εξοπλισμό μαζί μας

Αρχείο kml με τη διαδρομή βρίσκεται στο παρακάτω link:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου